FJ Online logo wit

Social Advertising

“Build it and they will come”Helaas werkt het in de praktijk vaak niet zo. Wel zijn er flink wat mogelijkheden om mensen te attenderen op jouw bestaan. Maar welk kanaal werkt goed voor jou? Om nou duizenden euro’s uit te geven aan kanalen die achteraf niet blijken te werken is ook zonde.

Ik pak jouw social campagnes graag voor je op. Ik adviseer de juiste kanalen, zet jouw campagnes op, optimaliseer ze en rapporteer de resultaten. Alles terwijl jij je kunt blijven focussen op je core business.

Social Advertising 1000 x 1000

Waarom zou je adverteren op social media?

Kanalen als Facebook, Instagram, LinkedIN en Pinterest hebben één belangrijk onderdeel gemeen: ze verzamelen bergen data van hun gebruikers. Data die adverteerders goed kunnen gebruiken om hun advertenties aan de juiste personen te tonen.

Zo kies je zelf in welke regio je jouw advertenties wilt laten zien, aan welk geslacht je de advertenties wilt laten zien, welke leeftijd je doelgroep heeft en welke interesses belangrijk zijn. De targettingsopties zijn enorm, waardoor jij jouw marketingbudget alleen uitgeeft aan de mensen waarvan je weet dat ze de grootste kans hebben om klant te worden.

Juist omdat de mogelijkheden eindeloos zijn maakt dit het ook ingewikkeld. Ik help je graag. Ken jij jouw doelgroep? Dan kan ik hem bereiken.

Haal meer uit jouw marketingbudget

Gemiddeld kost het slechts €5,- om 1.000 relevante mensen te bereiken.

Krijg waardevolle inzichten

Test verschillende uitingen en doelgroepen en krijg inzicht in wat wel en niet werkt.

Alles is meetbaar

Van doorklikratio en kosten per klik tot kosten per conversie. Je ziet precies wat jouw advertenties opleveren.

Wat je kunt verwachten

Advies Icon 3

Advies

Welk kanaal werkt goed voor jouw business? Ik leg je graag de verschillende mogelijkheden voor en adviseer welke (combinatie) de meeste potentie heeft.

Inrichten Icon

Inrichting

Ik richt de gewenste kanalen in en maak conceptcampagnes met potentieel interessante doelgroepen die we gaan testen.

Advertenties Icon

Advertenties

De juiste doelgroepen staan klaar. Nu nog de advertenties waarmee we deze doelgroepen gaan benaderen. Ik verzorg meerdere advertenties die we gaan testen.

Evaluatie Icon

Evaluatie

Zodra de advertenties live gaan begint het evalueren van de data. Welke advertenties presteren goed en welke niet? Welke boodschap doet het goed?

Optimalisatie Icon

Optimalisatie

Aan de hand van de data pauzeer ik slechtlopende campagnes, verhoog ik het budget voor goedlopende campagnes en voeg weer nieuwe testcampagnes toe.

Rapportage Icon

Rapportage

Jij wilt natuurlijk graag weten wat jouw investering je oplevert. Je krijgt maandelijks een overzicht met alle relevante data. Zo zie je exact wat je uitgeeft en wat het je oplevert.

Hoe het proces er uit ziet

Koffie? Thee? Je moet het zelf even zetten
Digitale kennismaking
Via een digitale videocall bespreken we jouw wensen en behoeften. Ik kijk naar waar je nu staat, waar je naar toe wilt en wat daar voor nodig is.
Koffie? Thee? Je moet het zelf even zetten
Facebook? Instagram? Pinterest?
Voorstel
Ik onderzoek welke kanalen voor jou interessant zijn en werk een voorstel uit waarin ik de kanalen, doelstellingen en de insteek van de campagnes behandel.
Facebook? Instagram? Pinterest?
Jouw advertenties worden eyecatchers
Uitwerking
Voorstel akkoord? Dan gaan we starten! Ik richt de benodigde accounts en eventueel de analytics in. Daarnaast maak ik de campagnes op in concept.
Jouw advertenties worden eyecatchers
Samen werken aan topadvertenties
Feedbackronde
De campagnes staan klaar, tijd voor jouw feedback. Je krijgt ruim de tijd om gewenste aanpassingen door te geven. De campagnes gaan pas live als wij allebei 100% tevreden zijn.
Samen werken aan topadvertenties
3..2..1..
Livegang
De campagnes zijn helemaal akkoord en ik zet ze live. De eerste mensen zien nu jouw advertenties voorbijkomen terwijl ze door hun tijdlijn of stories scrollen.
3..2..1..
Hoe doen de campagnes het?
Monitoren
Je campagnes lopen. Ik houd ze goed in de gaten en verbeter waar mogelijk. Campagnes die niet goed presteren zet ik gelijk uit om jouw budget optimaal te benutten.
Hoe doen de campagnes het?
De cijfertjes, hoe staan we ervoor?
Rapportage
Tijd voor de eerste rapportage. Deze bespreken we ook gelijk bij onze maandelijkse update. Ik geef inzicht in hoe jouw advertenties het doen, wat het je kost, wat het je oplevert en wat de vervolgstappen zijn.
De cijfertjes, hoe staan we ervoor?
Campagnes winstgevend maken en opschalen
Optimaliseren
Nu duidelijk is welke campagnes wel werken en welke niet is het tijd om te sturen op resultaat. Ik optimaliseer jouw campagnes continu om zo steeds meer resultaat uit hetzelfde budget te halen en te profiteren van nieuwe kansen.
Campagnes winstgevend maken en opschalen

Meten is weten

Wil je weten wat jouw campagnes je opleveren? Dan is het handig om een aantal zaken goed geregeld te hebben. Je wilt in ieder geval een Google Analytics account gekoppeld hebben aan jouw website, het liefste zelfs al enigszins ingericht om waardevolle acties op jouw website vast te leggen. Daarnaast bieden de verschillende social kanalen hun eigen pixel aan die data verzamelt en zo steeds beter weet wie jouw ideale klant is. Als laatste wil je ook jouw waardevolle acties vastleggen in jouw advertentieomgeving van Facebook als je daar mee aan de slag wilt.

Niet iedereen heeft dit allemaal al op orde. Geen paniek, ik stel dit gelijk voor je in.

Data 2

Waarom FJ Online?

Je haalt met mij een ervaren online marketeer in huis die in staat is om een winstgevende strategie uit te zetten die er voor zorgt dat jouw business exponentieel gaat groeien. Door mijn brede kennis ondersteun ik je bij vrijwel iedere marketingdienst die je nodig hebt, kennis waar je normaal gesproken meerdere personen voor nodig hebt. Zo kun je klein starten en uitbreiden op jouw eigen tempo.

Nog niet overtuigd? Dan ben je het na onderstaande garanties wel 🙂

Betaalbare kwaliteit

De hoge kwaliteit van een marketingbureau maar dan zonder de onnodige projectkosten en hoge uurlonen. Je betaalt alleen voor mij, de persoon die het werk daadwerkelijk uitvoert.

Afspraak is afspraak

Met mijn ervaring weet ik precies hoeveel uren er nodig zijn om van een project een succes te maken. We spreken van te voren een vaste prijs af. Heb ik toch meer uren nodig, dan krijg je geen factuur voor meerwerk. Afspraak is bij mij ook echt afspraak.

No cure, no pay

Ik ga voor 100% tevredenheid. Mocht je om wat voor reden dan ook ontevreden zijn over mijn dienstverlening dan beëindigen we de samenwerking en ontvang je geen factuur voor de geleverde diensten.

Wat jouw investering is

De werkzaamheden van deze dienst zijn per project zo verschillend dat hier geen vast pakket van te maken valt. Tijdens een digitaal kennismakingsgesprek brengen we in kaart wat er nodig is en hoeveel tijd ik daar aan kwijt ben. Op basis van die informatie krijg je van mij een op maat gemaakte offerte.

Klaar om jouw business naar een hoger niveau te tillen?

Footer